tirsdag den 30. april 2013

Aftensurf ved Rosenvold

Mandag aften var præget af 10-12 ms fra SW. Det betød at der kunne bygge sig lidt bølger op over en 5 km strækning over mod vigen ved Rosenvold.
Som optakt/træning til næste uges BCU3* kursus og prøve, og for at teste de omforandringer jeg har lavet på mit rygstøtte, ville jeg gerne lige ud og lege i lidt uroligt vand.









En rigtig fin strand til lejligheden, hovedsagelig sandstrand, og en vig, så jeg om alle omstændigheder vil blive bragt i land, og ikke til havs, hvis uheldet skulle være ude.



Bølgerne var noget ukurante, men indimellem var der mere reelle bølger op i nærheden af 1 m. Det meste var nu omkring ½ m.

I anledning af kombinationen af kystnær sejlads, bølger og surf, havde jeg hjelm på, og så kunne jeg jo ligeså godt se om jeg kunne fange noget af oplevelsen på hjelmkameraet.








Det kom der denne lille "kortfilm" udaf:


Det blev til 1½ time i modvind og medvind. Super fornøjeligt....

lørdag den 20. april 2013

De lyse nætter er på vej.

Endelig er foråret slået igennem, og efter en dejlig dag i haven var der lidt tid til at komme på fjorden. Lagde i  i Vejle Å, og sejlede ud i fjorden, langs fjordens sydside. Solen var på vej ned bag mig, lysets reflektioner på broen gav nogle ret fine rødbrune mønstre i vandet.








Vinden var meget svag, og efterhånden blev der havblik på fjorden. Himlen var klar, og efterhånden som solen forsvandt blev månen tydeligere, og stjernerne begyndte at kigge frem.















Et stykke ude på fjorden, lå noget, som jeg tror Nephew ville have betegnet "som en udestue der aldrig skulle have været ført op". Fandt ikke ud af hvad det var, men har en mistanke om at det måske kunne være en dommer flåde, da der også var nogle afmærkninger med bøjer i vandet udfor. Men grim det var den nu alligevel...








Da jeg nåede ud til Andkær vig var det efterhånden ved at være skumring, men himlen mod vest blev fortsat oplyst af den nedgående sol.

 På tilbagevejlen så jeg 2 marsvin, som var oppe og vende i overflanden af 3 gange, de første 2 gange på en 30-40 m. afstand. Længere inde i fjorden da det var ved at være helt mørkt, var der på et tidspunkt en lille smule morild, troede egentlig kun der var morild når vandet var varmere, men der var altså også en lille smule her ikke så langt fra land.

Det blev til 12, 4 km, og skønt at kunne være på vandet igen uden at skulle have 5 lag tøj på.
Jeg loggede turen på den nye "kayaklog" app som kan downloades i en gratis prøveversion. Den ser spændende ud.

tirsdag den 2. april 2013

Påsketur ved Skærbæk

Påskeferien var godt igang, og lørdag var der mulighed for at komme en tur på vandet. Der var købt konfirmationstøj til børnene, og det sidste brænde var slæbt ind til næste fyrringssæson.
Lørdag kl 16 kunne jeg sætte fra land ved Skærbæk.



Vejret var ikke noget at råbe hurra for. Overskyet og perioder med sne/issnehaglagtignoget.












Startede med at krydse over fjorden, og halvvejs ude kom en lidt genert sæl op for at følge lidt med. Jeg sejlede baglæns i lidt tid for at få lidt video af den, men den kom aldrig helt tæt på. Hvis filmen ses på fuld skærm i HD kan man dog godt få en fornemmelse af den.











Jeg fortsatte over til broen ved Løveodde.














Derfra ind i fjorden. Krydsede fjorden igen for at komme over til spejdernes naturområdet ved Hovensodde, hvor aftensmaden skulle indtages. Undervejs blev det til en lille manøvreringsøvelse, en Haghighi vending


Jaja, Det var 1. forsøg.










Herfra gik tiden videre Houens odde, hvor den stod på Pasta Bolognese fra Real Turmat.
Samt et krus friskbrygget stempelkaffe brygget direkte i jetboil'en med en Jetboil java kit. Mums... det kunne godt gå hen og blive en klassiker.
Så kunne jeg lidt igen.





Herfra gik turen tilbage til Skærbæk, medens der blev eksperimenteret lidt med GoPro kamereraets funktioner.
























Denne gang brugte jeg endomondo til at tegne ruten for mig. følg linket nedenunder:

Endomondo Ro i kajak Workout: was out ro i kajak 11.71 km in 3t:17m:10s using Endomondo.